Varkensrib met Kerrie


Ingrediënten:
600 gram varkensribstuk zonder been - 80 gram boter - 1 prei - 1 wortel - 1 ui - 30 gram bloem - 1 eetlepel kerrie - zout, peper - 1/4 liter droge witte wijn

Bereiding:
Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is,
sauteer dan de rollade aan alle kanten bruin. Maak de prei, ui en wortel schoon en snij ze in kleine brunoise. Voeg ze bij het vlees en laat ze 10 minuten mee sauteren. Geef er dan de wijn bij en 1/4 liter water, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het vlees anderhalf uur smoren. Smelt in een andere pan de rest van de boter en laat hierin de kerriepoeder myoteren. Voeg de bloem er bij en maak een roux. Als het vlees klaar is halen we het uit de pan, houden het warm en passeren het vocht door een zeef. Geef van dit vocht bij de roux, zodat een mooie gladde saus ontstaat. Trancheer het vlees in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal, omring het vlees met gekookte rijst, schenk er wat saus over, geef de rest van de saus er bij in een sauskom. U kunt hier kleine gekookte preitjes bij geven.