- Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië
- Juli - November
- Milde nootachtige smaak
- risotto, roerbakken, wildstoofschotels, paddenstoelensoep, wokken
- Bakken - 2 a 3 minuten
Smoren - 8 minuten - vers : max 2 dagen
ingevroren : even blancheren en laten uitlekken - 2 maanden
drogen : oven max. 50 graden 8 uur droogtijd - wellen in water of bouillon
Cantharellen
- Nederland, Duitsland, Frankrijk
- Juni-November
- Fijne licht peperige smaak
- Risotto, pasta, stoofpotten, ragout, gebakken, paddenstoelensoep, sauzen
- Bakken - 2 a 3 minuten
Smoren - 5 minuten (langer kan ze taaier maken) - vers : 3 à 5 dagen
inmaken : 5 minuutjes koken met eventueel wat kruiden zoals knoflook, peterselie, laurier en azijn naar smaak (meer azijn houdt langer). Overgieten in gesteriliseerde potten. - 3-6 maanden
Invriezen : roerbakken en met vrijgekomen vocht invriezen - 2maanden
Portobello (reuze kastanjechampignon)
- Amerika, gekweekt Nederland
- hele jaar
- sterkere champignonsmaak
- BBQ, grill, gebakken, gevuld
- Bakken - 2 a 3 minuten, Smoren - 5 minuten, Oven - 15 a 20 minuten - Grill - 5 minuten per kant
- vers : 3 à 5 dagen
Morielje
- Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije
- April-Mei
- subtiele verfijnde kruidige smaak
- Bakken, sauzen, ragout
- Bakken - 4 a 8 minuten (klein gesneden)
- vers : 3 à 5 dagen