Varkensrib met Ananas


Ingrediënten:
600 gram varkensribstuk zonder been - 100 gram boter - 3 appels - 1 ananas - 2 borrelglaasjes rum - zout, peper

Bereiding:
Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de rollade aan alle kanten bruin. Voeg er dan peper en zout bij een een glaasje rum, zet het deksel op de pan en laat anderhalf uur op zacht vuur smoren. Schil de appels, haal er het klokhuis uit en snij ze in 8 partjes. Smelt 30 gram boter in een pan en laat hierin op zacht vuur de appels wat kleur krijgen. Haal ze dan uit de pan en houd ze warm. Schil de ananas, snij ze in plakken, haal het harde gedeelte uit het midden van de schijven weg, smelt de rest van de boter in de pan van de appelen en sauteer hierin de ananasschijven snel in de boter bruin. Wanneer het vlees klaar is, halen we het uit de pan, leggen het op een voorverwarmde schaal en omringen het met appel en ananasschijven. Deglaceer de saus van het vlees met een beetje rum. Schraap alle aanbaksels op de bodem goed los en flambeer met de rest van de rum het vlees. Schenk de saus over het vlees en serveer.