Varkensoesters van de Jager


Ingrediënten:
4 varkensoesters - zout, peper - 100 gram boter - bloem - 1 dl droge witte wijn - tomatenpuree - 75 gram zilveruitjes

Bereiding:
Bestrooi het vlees met zout en peper. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de oesters aan beide kanten bruin, zet het vuur laag en laat het vlees nog 15 minuten zachtjes sauteren. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Maak ondertussen de champignons en zilveruitjes schoon. Sauteer de zilveruitjes in de braadboter van het vlees totdat ze kleur krijgen, voeg dan de champignons erbij en sauteer deze ook even. Voeg er een lepeltje bloem bij, roer deze er goed door, en sauteer nog even, zodat de bloem iets kleurt. Roer er dan twee eetlepels tomatenpuree door en voeg dan de wijn toe. Laat even goed koken en schraap alle aanbaksels van de bodem van de pan. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer.