Ingrediënten:
200 gram rijst -1 dl olijfolie – 1 ui – 1 teentje knoflook – 3 tomaten – 3 groene paprika’s – zout, peper – saffraan – 150 gram chorizo (spaanse worst)
Bereiding:
Schil de ui en snij ze in juliënne. Schil de knoflook en pers hem uit. Was de paprika’s, snij ze doormidden, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij de paprika’s in juliënne. Maak de tomaten concassée. Haal het vel van de chorizo en snij de worst in rondjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en sauteer hierin de chorizo. Haal de worst uit de olie en houd ze warm. Laat dan de ui wat kleur krijgen in de olie, en zet deze dan bij de worst. Voeg de rest van de olie bij de pan, sauteer hierin de paprika’s en voeg later knoflook en tomaten toe. Laat nog 4 minuten op hoog vuur sauteren. Zet dan het vuur laag en laat nog 20 minuten zachtjes smoren. Kook ondertussen de rijst volgens voorschrift met wat saffraan. Voeg hem bij de groenten en kook nog 5 minuten. Leg de chorizo en de uien bovenop de rijst en serveer.