Ingrediënten:
200 gram rijst – 3 eetlepels olijfolie – 2 uien – tomatenpuree – 150 gram champignons – 4 dl bouillon – 50 gram boter – 50 gram geraspte kaas – 150 gram gerookt borstspek
Bereiding:
Schil de uien en snij ze in juliënne. Snij het spek in juliënne. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Verhit de olie in een pan en sauteer hierin de juliënne spek. Laat ze bruin worden en haal ze uit de olie. Zet ze apart. Doe dan de champignons in de olie, geef er zout en peper over, sauteer ook deze bruin en zet ze apart bij het spek. Sauteer dan de uien in dezelfde olie lichtbruin. Voeg dan de rijst bij de uien en roer deze goed door totdat de rijst glazig wordt. Voeg dan de champignons en het spek toe en een eetlepel tomatenpuree. Geef er de bouillon bij, doe de deksel op de pan en laat op zeer zacht vuur 18 à 20 minuten koken. Geef dan de rijst in een voorverwarmde dienschaal, werk er de boter en kaas door en serveer.