Rijst à la Valencienne


Ingrediënten:
200 gram rijst – 1 rode paprika – 1 dikke plak gekookte ham – 1 groene paprika – 1 ui – 80 gram champignons – 100 gram boter – 1 bouquet garni – 2 eetlepels diepvrieserwtjes

Bereiding:
Schil de ui en hak ze fijn. Was de paprika’s, snij ze doormidden, haal zaadjes en zaadlijsten eruit en snij de paprika’s in brunoise. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Smelt 20 gram boter in een pan en zodra ze heet is, voeg dan de champignons toe geef er zout en peper over en sauteer ze totdat al hun vocht verdwenen is. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Smelt weer 20 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukjes paprika gedurende 5 minuten. Zet ook deze apart. Snij de ham in brunoise. Smelt 30 gram boter in een pan, voeg er de gehakte ui bij, sauteer deze 3 minuten en voeg dan de rijst erbij. sauteer totdat deze glazig wordt en voeg dan 3,5 dl water toe, de ham en het bouquet garni. Breng het aan de kook, bedek de pan en zet ze 20 minuten in een oven van 160 graden C. Als de rijst klaar is, haal er dan het bouquet garni uit, voeg er 30 gram boter bij, de champignons, de paprika en de erwtjes. Geef de rijst op een voorverwarmde dienschaal en serveer.