Raggmunk

Zweedse aardappelpannekoeken met spek en veenbessen
Voor 4 personen

RaggmunkIngrediënten:
700g vastkokende aardappelen
1 ei
1/2 kopje bloem
2 kopjes melk
1/2 theelepel zout
1 snufje zwarte peper
1/2 theelepel witte peper
600g speklapjes
boter om te bakken

Lingonberries
3 kopjes bosbessen of veenbessen (bevroren zijn prima)
1 kopje suiker

Bak de spek tot een mooie kleur op middelhoog vuur gaar in een beetje boter. Houd het vlees warm en bewaar overgebleven vet voor het bakken van de aardappelkoeken.
Schil de aardappelen en rasp deze grof, knijp het overtollige water er met je handen uit.
Meng de eieren en melk, roer er dan de bloem een ​​beetje bij beetje tot een gladde massa.
Kruid het mengsel met zout en peper.
Meng het beslag met aardappelen, en maak er vier aardappelpannenkoeken van en bak ze in boter op een laag vuur. Druk de aardappelkoeken als ze in de pan worden toegevoegd, zodat ze niet te dik worden.

Roer veenbessen met de suiker tot de suiker is opgelost.

Opdienen met de spek en een schep veenbessen.