Hasselback aardappelen

IMG_1610Ingrediënten:
8 geschilde aardappelen van gelijke grootte
zout
3 eetlepels vloeibare boter
paneermeel
kruiden naar keuze bijpassend het gerecht (knoflook, paprikapoeder, peper)

hasselback-3Verwarm de oven voor op 225 graden.
Schil de aardappelen en leg bijvoorbeeld 'n chinese eetstokjes aan elke zijde van de aardappel en snij deze om de 4 mm in en niet helemaal door.
Schik de aardappelen in een ruime ovenschaal en bestrijk elke aardappel met boter.
Zet ze 25 minuten in de oven, hierna neem je ze even uit de oven nogmaals insmeren met boter en eventueel met de kruiden naar keuze. Bestrooien met een beetje paneermeel.
Nu nog 15 to 20 minuten terug in de oven (tot ze zacht zijn)

Variaties:
spek of bacon tussen de schijfjes
kaas en/of knoflook tussen de schijfjes.