Progrestaart


Ingrediënten:
6 eiwitten - 300 gram suiker - 50 gram maizena - vanillemerg - 100 gram amandelschaafsel - bigareaux - chocolade galettes - 100 gram praliné - 1.5 liter slagroom - 120 gram poedersuiker




Bereiding:
Teken op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat cirkels af van 24 cm. Bereid het schuim als voor nogatines en spatel hier op het laatst de fijngemaakte praliné door. Spuit hier de cirkels van het centrum uit mee vol en egaliseer met een krabbertje. Bak ze in een oven van 125 graden C. in 1.5 tot 2 uur gaar. Draai de oven uit en laat ze met de deur open nadrogen. Sla de slagroom met de vanille en de poedersuiker stijf. Neem een plak progres en schep hierop 1/3 van de geslagen room. Leg er een tweede plak progres omgekeerd bovenop en maskeer de taart met geslagen room. Zet de zijkant van de taart aan met gebruneerd amandelschaafsel. Garneer bovenop met rozetten geslagen room, bigareaux en amandelschaafsel.