Rijstevlaai


Ingrediënten:
300 gram gistdeeg - 1.5 l. melk - 170 gram paprijst - 90 gram suiker - 6 eieren - 10 gram custardpoeder




Bereiding:
Doe de rijst in een zeef en spoel hem goed af onder de kraan. Breng de melk aan de kook en voeg hier al roerende de rijst bij en 125 gram suiker. Zet het vuur heel klein en laat de rijst in ongeveer 1 uur gaar worden. Leg enkele klontjes boter op de rijst en laat deze geheel afkoelen. Beter is het echter de rijst een dag van te voren te koken. Rol het deeg uit tot het groot genoeg is voor de vorm en bekleed de vorm met het deeg. Roer zes eidooiers los en roer ze door de koude rijst. Roer de custardpoeder met iets water aan en geef dit bij de rijst. Klop de zes eiwitten met 30 gram suiker zeer stijf. Als de vlaaibodem voldoende gerezen is, vullen we hem voor 2/3 met de rijst. Spatel de geslagen eiwitten onder rest van de rijst en vul hiermee de vorm uit. Zet de vlaaionder in een oven van 200 graden C. en bak hem in 30 minuten gaar. Als hij afgekoeld is kan men hem eventueel nog opmaken met van suiker voorziene stijfgeslagen slagroom en chocoladeschaafsel