Ingrediënten:
750 gram korstdeeg - 250 gram amandelcrème - 1 ei
Bereiding:
Neem een stuk korstdeeg zo groot als uw hand en rol hiervan een bal zonder te veel te kneden. Rol hem rond uit 4 mm. dik. Leg deze plak op een natgemaakte bakplaat en maak ook de deegplak nat. Maak nu de amandelcrème. Mocht ze te dik zijn om te spuiten voeg dan nog enkele cl. koud water toe. Spuit in het midden de crème. Rol van de dubbele hoeveelheid deeg als van de eerste plak een tweede plak de even groot is maar dan ook dubbel zo dik is en leg deze op de eerste plak. Snij het deeg rond af op 3 cm. buiten de crème vulling. Druk het deeg goed aan en maak met de stompe zijde van een mes indrukken in de rand van het deeg. Klop een ei los en bestrijk hiermee de bovenzijde van de taart. Trek vanuit het midden met een mes lijnen naar buiten toe in de vorm van een rozet. Prik enkele malen met een breipen tot op de bakplaat door het deeg en bak onder in een oven van 180 graden C. in ongeveer 30 minuten gaar. Strooi 5 minuten voor het einde nog poedersuiker over de deksel zodat deze nog iets kan caramelliseren.