Oladya van havervlokken en appel

оладьи с овсяной мукой
Haverpannekoekjes met appel uit Wit-Rusland

oladyaIngrediënten:
450 gr havervlokken
500 ml melk
2 eieren
1 grote appel
1/2 tl bakpoeder
1 druppeltje (appel)azijn (optioneel, maakt het iets luchtiger)
1/2 tl zout
1 eetl suiker
1 tl kaneel

Bereiding:
Kook de melk en schenk deze over de havervlokken en laat dit opzwellen en afkoelen.
Maak ondertussen de appels schoon en snij deze in 8 parten en deze partjes weer in dunne plakjes.
Na 15 minuten zwellen en afkoelen, klop de eieren los en voeg deze langzaam aan de havermassa toe.
Voeg appel, kaneel, suiker, bakpoeder, zout en druppel azijn toe en voorzichtig doorroeren tot alles egaal vermengd is.

Doe wat olie in de hete koekepan en bak de Oladya (in 3 kleine pannekoekjes per keer) aan beide zijden goudbruin en gaar op.
Eventueel met zure room serveren en/of honing.