Confituurtaart

Confituretaart, Jamtaart, Tarte à la confiture, Crostata di marmellata

confituurtaartIngrediënten:
300 g bloem
2 eieren
90 g boter
100 g suiker
zeste van 1 citroen, fijngesneden
1 tl bakpoeder
250 ml zelfgemaakte confituur (jam)

Bereiding:
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden en doe daarin de suiker, boter, eieren, citroenzeste en de bakpoeder.
Kneed alles snel doorelkaar en vorm hier een bol van.
Wikkel de bol in vershoudfolie en laat deze minstens een half uurin de koelkast rusten .
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm.
Leg het in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Doe er een ruime hoeveelheid confituur op en smeer uit.
Vorm met de rest van het deeg linten of figuurtjes en leg ze op de confiture.
Druk met een vork langs de randen van de taart om een te dikke deegrand te voorkomen.

Bak de taart gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Het is ook mogelijk dit te maken met een groot vel kant en klaar bladerdeeg : baktijd ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.