(Antilliaanse cocktail, 2 personen)
In het Papiamento (de taal die op de Antillen wordt gesproken) betekent
‘muzik di zumbi’ ’temperamentvolle muziek’. Het is een mengeling van Afrikaanse ritmes, reggae en Zuid-Amerikaanse muziek.
Net als de muziek is deze cocktail een mengeling van uitersten.
1 mango
8 eetlepels witte rum
8 eetlepels Blue Curaçao
2 eetlepels limoensap
3 theelepels poedersuiker
2 eetlepels suiker
6 ijsklontjes
2 cocktailglazen á inhoud ± 3 dl
keukenmachine of blender
Schil de mango, Snijd hem in blokjes en pureer die met 21/2 dl water in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Roer de rum, de Blue Curaçao, het limoensap en de poedersuiker door elkaar tot de suiker is opgelost.
Meng de mangopuree erdoor.
Schenk water op een schoteltje en schep de suiker op een ander schoteltje.
Doop de rand van de glazen in het water en druk ze vervolgens in de suiker.
Doe ijsblokjes in een plastic zakje, knoop het dicht, rol het in een theedoek en sla het ijs met een hamer fijn.
Verdeel de ijsschilfers over de glazen, schenk de mangococktail erbij en serveer direct.