Mexicaanse Koffielikeur

4,8 dl water
3,2 dl graanalcohol
0,6 dl oploskoffie en 3,2 dl water
2 theelepels oploskoffie
1,8 dl brandy
31/2 kop kristalsuiker
1/4 theelepel chocolade-extraxt
1 in tweeën gesplitst vanillestokje
1 druppel rode voedingskleurstof

Verhit het water, voeg de koffie toe en roer tot die is opgelost.
Voeg de suiker en het vanillestikje toe en roer goed door elkaar.
Breng al roerend aan de kook en zet het vuur dan onmiddellijk laag, zodat de vloeistof 1 minuut blijft sudderen.
Haal van het vuur en laat afkoelen tot de vloeistof lauw is.
Giet 4,8 dl water en de alcohol en brandy in een grote fles, voeg het koffiemengsel en het chocolade-extract toe en meng goed.
Doe een stop op de fles en bewaar hem 3 weken op een koele, donkere plaats.
Zeef de vloeistof door een doek en herhaal dit proces tot de gewenste
helderheid is bereikt.
Doe dan de kleurstof erbij.
Doe de drank in een fles, zet de stop erop en laat 1-3 maanden verder rijpen.