Ingrediënten:
1 lamsbout – olie – 2 wortels – 2 uien – 6 teentjes knoflook – 1 takje tijm – 400 gram groene olijven – 1 blaadje laurier – zout, peper

Bereiding:
Schil de uien en de wortels en snij ze in rondjes. Schil de knoflook. Ontpit de olijven, doe ze in een kom, bedek ze met water en laat ze uittrekken. Verhit wat olie in een pan, sauteer daarin de bout aan alle kanten aan. Voeg dan de ui en de wortel toe en sauteer deze mee. Geef er twee eetlepels bouillon over, voeg de knoflook erbij en zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes 1 uur en 45 minuten smoren. Geef er halverwege de kooktijd de tijm en laurier bij. Giet 20 minuten voor het einde van de kooktijd de olijven af. Voeg ze bij de bout in de pan. Serveer direct nadat de kooktijd is afgelopen, en nadat het takje tijm en het laurierblad verwijderd zijn.