Lamsbout met Munt


Ingrediënten:
1 lamsbout - enkele lamsbotten - 1 bouquet garni - 1 ui - 1 wortel - gedroogde munt - 1 takje verse munt - olie - 1 dl droge witte wijn - 1,5 dl bouillon - zout, peper

Bereiding:
Schil de ui en de wortel. Snij ze in grove brunoise. Leg de lamsbotten in een pan en leg daar de lamsbout op. Geef er zout en peper over en wat gedroogde munt. Schenk er 1 dl olie over en zet de bout in een oven van 210 graden C. Als de bout bruin is voegen we de groenten toe. Als deze bruin zijn geven we er de wijn en de bouillon over, voegen het bouquet garni toe en laten de bout nog 1 uur en 15 minuten in de oven. Arroseer hem vaak. Kook ondertussen wat water in een pannetje en doe daar de verse muntblaadjes in. We gieten deze weer af zodra ze koken en spoelen ze koud af. Daarna worden ze afgedroogd en fijngehakt. Leg de bout op een voorverwarmde dienschaal. Passeer de jus in een pannetje, ontvet ze en laat ze voor 1/3 deel inkoken. Voeg er dan de gehakte munt bij en doe de saus in een sauskom. Serveer nu meteen.