Gerookte forel met appelsalade

Ingrediënten:
4 gerookte forelfilets
1 appel met rode schil
1 appel met groene schil
2 zoetzure augurken
1 bosje bieslook
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
1 zakje jonge bladsla of 2 struikjes witlof

Bereiding:
Was de appels en halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis.
Dek van beide soorten gelijk één helft strak met huishoudfolie af om verkleuren te voorkomen
Snijd de 2 andere appelhelften met de schil in kleine blokjes.
Snijd ook één van de augurken in blokjes.
Snijd of knip de bieslook klein.

Doe de appelblokjes met de blokjes augurk, de bieslook, 1 eetlepel augurkenvocht, de mayonaise en de zure room in een kom en schep dit door elkaar.
Breng de salade eventueel op smaak met zout en peper.
Verdeel wat bladsla over de borden of schaaltjes
Leg hierop de gerookte forelfilet en schep er de appelsalade naast.

Garneer met plakjes rode en groene appel van de overgebleven appelhelften en met plakjes augurk.

Kan ook als lepelhapje / aperitiefhapje of op toastjes