Sopi di piská (Antilliaanse vissoep)

Ingrediënten:
1 pond vaste vis naar keuze
1 citroen
2 eetlepels boter
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
1/2 kleingesneden rode paprika
4 kleingesneden stengels bleekselderij
4-5 takjes gehakte lenteuien
2,5 liter warm water
4 visbouillonblokjes
2 fijngesneden wortels
2 maïskolven (elk in 6 stukken gesneden)
3-4 middelgrote aardappelen
1 Madame Jeanette
1/2 theelepel kruidenboterkruiden (Goya seasoning)
snuifje kurkuma
tomatenpuree (kneepje uit een tube)

Bereiding:

  • Maak de vis schoon.
  • Snijd de vis in kleine stukken en was deze in water met het sap van de citroen.
  • Vis afgieten.
  • Schil de aardappelen in snij deze in blokjes ter grootte van een dobbelsteen
  • Doe wat boter in de soeppan en fruit de ui, knoflook en rode paprika's tot ze zacht zijn.
  • Voeg bleekselderij, lente-ui, water, bouillonblokjes, wortel, maïskolf, aardappelen, gele peper en kruidenkruiden toe en kook op een matig vuur tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  • Doe de Kurkuma en tomatenpuree erbij (zoveel totdat er een lekker kleurtje ontstaat) en goed doorroeren.
  • Voeg de vis toe en als de vis gaar is verwijder de Madame Jeanette
  • Direct opdienen

     

    Origineel gebruiken ze op de Antillen Goya Seasoning dat is in Europa bijna niet verkrijgbaar, dit is een kruidenmengsel van ui, knoflook, peterselie, peper. Ik gebruikte een droge kruidenbotermengsel wat bijna dezelfde ingrediënten bevatte.
    Wil u een milde minder pikante versie van deze vissoep, laat dan de Madame Jeanette weg.