Chanfana

chanfanaIngrediënten:
1 kilo geitenvlees (lamsvlees kan eventueel ook)
2 uien in ringen
4 knoflooktenen fijngesneden
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
paprikapoeder
peper
zout
3 eetl olijfolie
7,5 dl goede rode wijn

Bereiding:
Snijd het geitenvlees in stukjes. Verspreid de uien deze over de bodem van een vuurvaste ovenschaal of braadpan.
Meng het vlees, knoflooktenen, kruidnagelen, laurierblaadjes en naar smaak paprikapoeder, zout en peper.
Voeg olijfolie toe en 7,5 dl goede rode wijn. Zorg dat het vlees in elk geval net onder staat. Laat dit alles marineren tot de volgende dag.
Verwarm oven voor op 180 graden en zet de ovenschaal of pan in de oven zonder deksel. Roer door na ongeveer één uur en zet de oven lager tot 150 graden.
Laat nog een uur in de oven staan tot het vlees goed mals is.