Bunny Chow

Een typisch Zuid-Afrikaans gerecht is de beroemde ‘bunny chow’: een uitgehold wit brood, gevuld met een rijke vlees- of groentencurry. Zuid-Afrika dankt dit populaire gerecht aan de invloeden van de grote populatie Indiërs in Durban.Benieuwd geworden? Je kunt dit gerecht makkelijk zelf thuis bereiden en het is ideaal als je voor een grote groep mensen moet koken. Met hulp van dit recept heb je binnen no-time een overheerlijke Durbs Bunny Curry Chow op tafel staan.Met dank aan onze vrienden van South Africa Tourism.

- 1 brood, gehalveerd en uitgehold zorg ervoor dat je aan de randen en onderkant een korst van onderveer 2cm overhoudt. Maak van de kruim uit het brood een mooi ‘kapje’ om het vocht van de curry op te nemen.

Ingrediënten:
250 gram gehakt, bak dit rul totdat het niet meer roze ziet
1 kop kidneybonen
1 kop prinsessenbonen
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 stukje verse gember ter grootte van een knoflookteen, fijn gehakt
1 el kerrie mild, medium of heet naar smaak, vermengd met 1 tl kurkuma
2 aardappels in blokjes gesneden
2 gehakte uien
1 wortel, geraspt
1 liter runderbouillon van buoillonblokjes
1 snufje gedroogde tijm
1 of 2 laurierblaadjes
1 el olie
peper en zout naar smaak

Bereiding:
Kook de kidneybonen in de bouillon en voeg na ongeveer een half uur de prinsessenbonen en wortel toe. Laat dit nog ongeveer een uur koken. Bak de uien zachtjes in ongeveer vier eetlepels olie totdat ze doorzichtig zijn. Voeg knoflook, gember en tijm toe. Bak dit nog ongeveer 1 minuut mee. Voeg de kerrie toe. Blijf nog drie minuten roeren en zorg ervoor dat het mengsel niet aanbakt.Voeg gehakt, aardappelen en laurierblad toe en blijf roeren totdat alles met de curry is vermengd. Voeg bonen en bouillon toe en kook dit zachtjes totdat de bouillon is ingekookt en de aardappelen en bonen zacht zijn. Voeg peper en zout toe en bindt eventueel het vocht nog een beetje. Schep de curry in het brood, bedek dit met het ‘kapje’, wacht even totdat het kapje het vocht heeft opgenomen en smullen maar!