Roosterbrood

Sommigen genieten van hun roosterbrood met een beetje dikke zelfgemaakte jam en kaas, anderen met sous nl wors (saus en worst), hoe je geniet van je roosterbrood het is een essentieel voor een braai!

Ingrediënten:

Witte bloem 500g brood
10g Instant gist
Snufje zout
2 eetlepels suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
250-300ml lauw water
Extra bloem voor het bestuiven

Methode:

1. In een kleine kom meng 50ml van het warme water met de suiker, olie en gist, gereserveerd voor 5 minuten.

2. In een grotere mengkom voeg het zout en de bloem giet er dan de gist mengsel samen met de helft van het warme water. Kneed het mengsel samen tot een glad deeg vormen, voeg meer water toe als het deeg te droog is, als alternatief als het mengsel te nat is voeg een beetje bloem en kneed.

3. Zodra uw deeg heeft gevormd deksel met ofwel een vochtige doek of huishoudfolie wrap en zet apart. Als het deeg in omvang verdubbeld is, zet uit op een met bloem bestoven werkvlak. Rol het deeg uit tot een lange rol en snij ze in medaillons ongeveer een centimeter in de breedte.

4. Leg het deeg gedeelten op de braai rooster over warme kolen. (De kolen mag niet te warm als het brood zal branden aan de buitenkant en niet koken naar het centrum).

5. Na ongeveer vijf minuten op het vuur draai ze om en houd draaien ze dan om de paar minuten tot je hoort een hol geluid als je erop tikt.

6. Zodra je dat holle geluid horen, het brood klaar is. Serveren en eten terwijl ze zijn hot!