voor groene pasta:
350 gr bloem – 2 eieren – 1/2 dl olie – 1/2 glas water – 500 gr spinaziepuree

voor rode pasta:
350 gr bloem – 2 eieren – 1/2 dl olie – 1/2 glas water – 450 gr gepureerde tomaten

bereiding:
Kneed de bloem, de eieren, de olie, het water en gepureerde spinazie of tomaten  goed door elkaar. Maak het deeg zo plat mogelijk, en laat het drogen. Als het deeg droog is snij het in zeer smalle reepjes voor tagliatelle of in wat bredere repen voor lasagna.

De kooktijd is +/- 1 tot 4 minuten afhankelijk van de dikte. Gebruik ruim gezouten water of kook het in water met een bouillonblokje.

Voor witte eierpasta, 1 a 2 eieren extra en wat meer olie en water gebruiken. Wil men pasta met tuinkruiden voeg dan aan de witte pasta  50 gram fijngehakte tuinkruiden toe.
Volkorenpasta kan ook, neem dan 300 gr volkorenmeel.

Groene pasta – spinazie, Rode pasta – tomatenpuree, Gele pasta – Saffraan, Zwarte pasta – inktvis inkt en Roze pasta – rode bietensap,