Zeetong Dugleré


Ingrediënten:
8 tongfilets - 20 gram bloem - 3 takjes peterselie - 5 tomaten - 1 ui - 50 gram boter - 3 dl droge witte wijn - zout, peper

Bereiding:
Zet de oven op 160 graden C. Was de peterselie en hak ze fijn. Schil de ui en snij hem in dunne juliënne. Maak de tomaten concassée. Beboter een ovenschaal die ook als serveerschaal kan dienen. Strooi er de juliënne ui in, de tomaten en de peterselie. Leg de tongfilets op het mengsel en geef er zout en peper over. Schenk er dan de wijn over en zet de schaal 20 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en schep met een lepel het vocht uit het garnituur. Doe dat in een pannetje en reduceer het snel tot de helft. Meng ondertussen 20 gram boter met 20 gram bloem door goed te kneden en bind de saus met deze beurre manié onder kloppen met de garde. Schenk de saus over de tong en serveer.