Zeetong Favart


Ingrediënten:
8 tongfilets - 100 gram boter - 300 gram snoekfilet - 30 gram mie de pain - 1 eidooier - 30 gram geraspte kaas - 4 dl nantuasaus - zout, peper - 2 dl Sauternes

Bereiding:
Zet de oven op 170 graden C. Week het mie de pain in wat water en knijp het uit. Maal het samen met het snoekvlees in de mixer fijn. Was de dragon en hak er een eetlepel blaadjes van. Meng deze door de farce, voeg de eidooier toe, peper en zout en roer het tot een homogene vulling. Strijk deze op de tongfilets, rol deze op, steek ze met een borrelprikker vast en zet ze dicht tegen elkaar in een pan met gesmolten boter. Geef er 2 dl Sauternes over. Bestrooi met wat zout. Breng het aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en stoof zachtjes gedurende 10 minuten. Haal de rolletjes uit het vocht. Reduceer het vocht tot de helft en voeg het bij de warme nantuasaus. Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes, sauteer ze in 30 gram boter totdat het vocht verdwenen is en schenk er de room bij. Leg ze op de bodem van een ovenschaal. Zet hier de rolletjes vis op, zonder de stokjes, geef er de saus over, geef er de geraspte kaas over en schuif het in de oven om het weer op temperatuur te brengen. De kaas moet gesmolten zijn, maar niet gekleurd. Serveer meteen.