Samosa

samosaIngrediënten:
Voor het deeg:
250 gram bloem
5 eetlepels plantaardige olie
8 eetlepels koud water
1 theelepel zout

Voor de vulling:
500 gram in stukjes gesneden lamsvlees
100 gram diepvrieserwtjes
100 gram fijngesneden ui
2 theelepels korianderzaad
2 theelepels fijngehakte gember
2 groene spaanse pepers
2 theelepels garam masala
1 eetlepel citroensap
2 theelepels zout

Bereiding:
Doe de bloem, het zout en de olie in een kom. Wrijf telkens een stukje van het mengsel tussen je handpalmen en laat het daarna weer in de kom vallen.
Voeg lepel voor lepel het koude water toe, totdat het deeg een samenhangend geheel vormt. Kneed de massa een paar minuten en laat dit minstens 30 minuten staan.
Verhit olie in een grote pan en voeg de korianderzaadjes, de gesnipperde uien en de gember toe. Roerbak het geheel totdat de ui goudbruin is.
Bak hierna de stukjes lamsvlees gaar en doe de erwten in de pan.
Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak groene peper, garam masala, citroensap en zout toe. Laat het mengsel afkoelen.

Bestuif het werkblad eerst met een beetje bloem om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
Verdeel het deeg vervolgens in 16 stukken en rol ieder stukje uit tot een ronde schijf van ongeveer 15 centimeter.
Snijd ieder schijfje in twee stukken. Je hebt nu twee halve maantjes.
Neem een half maantje deeg, bevochtig het met water en doe de vulling erop. Vouw deze vervolgens tot een driehoek en herhaal dit voor de overige 31 stukken.
Als laatste frituur je de samoosas totdat ze bruin en knapperig zijn. Let op dat je ze goed dichtvouwd!

Serveren met een lekkere chutney.