Ingrediënten:
1,5 kilo koolvisfilets – courtbouillon -
2 eieren – 2 eetlepels aardappelmeel – zout, peper – 1 licht geklopt eiwit – 1,5 dl slagroom – 50 gram zachte boter – 1 doosje sterkers
125 cc tomatenpuree

Bereiding:
Pocheer de vis 15 minuten in de courtbouillon, laat de vis uitlekken, neem eventueel de vellen weg en maak het visvlees fijn. Voeg het aardappelmeel toe, de eieren, het eiwit, de room, boter, zout en peper en maak er een homogeen mengsel van. Laat de sterkers, zonder de stelen, een kwartier koken in gezouten water, droog ze en hak ze fijn. Verdeel de vismousse in drie gelijke delen. Werk door het ene deel de sterkers, door het tweede de tomatenpuree. Beboter een cakevorm en vul ze met afwisselend gekleurde mousse van vis. Plaats de vorm au bain marie in een oven van 200 graden C. en laat ze daar 30 minuten. Nadat de terrine uit de oven is gehaald laat men hem afkoelen. Stort de afgekoelde mousse op een platte schaal. Versier deze met gelei die gemaakt is van de courtbouillon en eventueel met truffel. Serveer koud en geef er een sauce tartare bij.