Ingrediënten:
4 plakken bacon
2 eetlepels olijfolie
Peper/Zout
Oregano
Tijm – en eventueel andere italiaanse kruiden naar smaak.
3 grote uien in kleine stukjes gesneden
3 teentjes knoflook
chili peppers (1 à 2 per persoon) of 1 theelepel oosterse (rode) hot curry pasta
8 Italiaanse tomaten of 1 blikje tomatenpuree of 1/2 liter blik gepelde Italiaanse tomaten

Bereiding:
Snijd de bacon in kleine stukjes van ca. 2 cm of doe de olie in de pan.
Voeg hieraan de ui en uitgeperste knoflook en dit licht fruiten
Ontdoe de tomaten van het vel en pitjes en voeg deze toe aan knoflook en ui.

Voeg peper, zout oregano, tijm toe naar smaak en voeg de chilipepers of
rode curry pasta toe en laat het geheel op een klein vuurtje garen.
Met verse tomaten kan dit ongeveer 20 min duren.

Indien de saus een paar uur van te voren gemaakt is heeft deze meer smaak
Ook de bacon geeft dit gerecht een bijna onmisbare smaak. Spek kan eventueel als vervanger dienen.