Krabbetjes met citroen

(16 personen)

11/2 kg krabbetjes
zout, witte peper
6 eetlepels Chinese rode azijn of moutazijn
4 eetlepels suiker
11/2 theelepel donkere sojasaus
de geraspte schil en het sap van 3 citroenen
2 geklopte eieren
bloem om te bestuiven

om te frituren:
1 liter maïsolie

Hak de krabbetjes in stukken van 7-8 cm lang, bestrooi die met zout en peper en wrijf ze goed in.
Meng in een grote kom de azijn, de suiker, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, de sojasaus, de citroenrasp en het citroensap.
Voeg de krabbetjes toe en laat ze enkele uren marineren.
Wentel de krabbetjes door het geklopte ei en bestuif ze met bloem.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 140°C en bak de krabbetjes in porties in 2 minuten mooi bruin en gaar.
Laat ze in een draadzeef uitlekken en serveer ze warm.