Koe lo yuk

500 gr hamlappen
2 eetlepels sherry
zout, peper
2 gesplitste eieren
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels bloem
1 winterwortel
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr champignons
1 rode paprika
1 prei
olie
1 ring ananas
1 dl ketjap
4 dl appelazijn
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels suiker

Snijd het vlees in blokjes, schep die met zout, peper en de sherry om en zet dit even in koelkast.
Roer de eidooier met de maïzena en de bloem los en laat dit ± 30 minuten rusten.
Verwarm de olie tot 180°C.
Dep de blokjes vlees droog.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de eidooier-bloemmassa.
Dompel de blokjes vlees in het deeg, frituur ze in gedeelten en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en de knoflook, halveer de champignons, snijd de paprika in blokjes en de prei in ringetjes.
Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de rest van de groenten toe en roerbak alles ± 5 minuten.
Snijd de ananas fijn en voeg die toe.
Meng in een steelpan de ketjap, azijn, sojasaus en maïzena door elkaar en laat het warm worden en bind.
Los de suiker erin op en roer dit samen met het vlees in de wok.
Laat het nog even goed warm worden en dien het dan op met witte rijst.