Pitabroodjes met shoarma-ragoût

(2 personen)

1 gele paprika
125 gr taugé
1 dunne prei
4 pita(shoarma)broodjes
zout, peper
2 eetlepels olie
250 gr gekruid shoarmavlees
1/2 bekertje crème fraîche (á 125 ml)

Verwarm de oven voor op 150°C.
Maak intussen de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes.
Was de taugé en laat die uitlekken.
Was de prei, maak hem schoon en snijd hem in de lengte in dunne reepjes.
Bak de pitabroodjes in het midden van de oven in ± 6 minuten gaar.
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een wok of braadpan en bak de paprika op hoog vuur al omscheppend ± 2 minuten.
Voeg de prei, de taugé, zout en peper toe en bak ze ± 1 minuut mee.
Schep de groenten uit de pan op een bord.
Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en bak het vlees al omscheppend in ± 5 minuten rondom bruin.
Neem de broodjes uit de oven.
Schep de crème fraîche door het vleesmengsel en warm die op laag vuur ± 2 minuten mee.
Snijd de broodjes met een scherp mes tot de helft open.
Schep de helft van de groenten in de broodjes en verdeel de rest van de groenten over 2 borden.
Schep het vlees in de broodjes.
Leg op elk bordje 2 broodjes naast de groenten.

Tip: U kunt dit gerecht ook als lunchgerecht voor 4 personen serveren.