IJs met schuim en Chartreuse


Ingrediënten:
2 eetlepels groene chartreuse - 175 gram poedersuiker - 4 dl slagroom - 12 schuimpjes - 200 gram gekonfijte engelwortel - 6 eidooiers - enkele druppels groene kleurstof

Bereiding:
Doe de dooiers met de poedersuiker in een pan en klop het mengsel totdat het licht van kleur en schuimig is. Meng er dan goed de chartreuse door. Klop de slagroom stijf. Voeg enkele druppels groene kleurstof bij het eimengsel, meng deze er goed door en werk de slagroom er ook door. Hak de engelwortel zeer fijn en voeg de helft bij de crème. Doe de compositie in een vorm en laat ze in de vrieskast stijf vriezen. Houd evenveel schuimpjes apart als U eters heeft. Vul een metalen vorm met de helft van het ijs, druk het vast aan. Geef hierover de rest van de engelwortel, breek de rest van de schuimpjes grof en deponeer ze op de engelwortel. Vul aan met de rest van het ijs en zet de vorm weer in de vrieskast tot aan het gebruik. Bij het serveren omringen we het ijs met de achtergehouden schuimpjes.