Heldere Bouillon Hélène


Ingrediënten:
1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper

Bereiding:
Bewaar wat stukjes kippevlees uit de bouillon voor het garnituur. Zet de bouillon opnieuw op het vuur met de in stukken gesneden tomaat. Maak van ei, room en wat zout een royale. Maak profiteroles. Ga hiervoor als volgt te werk: Kook de boter met het water. Stort de gezeefde bloem erbij en maak een kookdeeg. Voeg van het vuur af het ei toe en roer totdat het geheel is opgenomen. Meng er dan de kaas en wat cayennepeper door. Doe de massa in een spuitzak met fijne ronde spuit en spuit op een beboterde bakplaat kleine bolletjes. Zet ze in een oven van 170 graden C. tot ze mooi bruin zijn. Serveer de bouillon met kipvlees, schijfjes royale en laat er de profiteroles bovenop drijven.