Heldere Bouillon Elysee


Ingrediënten:
1 liter kippebouillon - 8grote champignons - 70 gram wortel - 1/4 stronk selderij - 70 gram champignons - 20 gram boter- 70 gram getruffeerde leverpastei - 300 gram bladerdeegBereiding:


Klaar de bouillon, die wat pittig van smaak moet zijn. Maak de grote champignons schoon en ciseleer ze. Snij de rest van de groenten in brunoise en stoof ze gezamenlijk 10 minuten in wat boter. Snij ook de leverpastei in brunoise. Rol het bladerdeeg uit, totdat het 3 mm dik is. Snij er 4 cirkels uit die iets groter zijn dan de bovenkant van de soepkoppen. Snij er ook wat dunne reepjes uit. Verdeel nu de gestoofde groenten en de pastei over de soepkoppen en vul aan met koude bouillon. Plak met water reepjes bladerdeeg om de randen van de soepkoppen. Bestrijk de bladerdeegcirkels aan beide zijden met losgeklopt eigeel. Leg ze over de soepkoppen en plak ze met wat water aan de eerder geplakte randjes vast. Bestrijk deze randen nog een keer met losgeklopt eigeel om er zeker van te zijn dat de koppen hermetisch zijn afgesloten. Zet de koppen in een oven van 220 graden C. In ongeveer 10 minuten moet het bladerdeeg bruin zijn en opgeblazen en is de soep warm. Dien ze dan onmiddellijk op.