Florentijnse Kipfilet


Ingrediënten:


4 kippeborst filets - 1 kilo spinazie - 1 sjalotje - 60 gram bloem - 150 gram boter - 7,5 dl melk - 100 gram geraspte kaas - 2 eidooiers - 1 eetlepel olie - zout - peper
Bereiding:
Was de spinazie verschillende keren zeer zorgvuldig. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Doe hier de spinazie in en laat ze nadat het water weer aan de kook is 5 minuten koken. Spoel de spinazie af onder de koude kraan. Pers de spinazie goed uit. Schil en hak het sjalotje fijn. Verhit 25 gram boter met de olie in een pan en sauteer hierin de filets op matig vuur. Geef er zout en peper over en geef er na 6 minuten het sjalotje bij. Laat ze in totaal 10 minuten sauteren. Smelt 60 gram boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng en laat heel even garen. Voeg dan de melk toe, zout en peper en laat 5 minuten koken. Hak de spinazie grof. Smelt de rest van de boter in een ovenvaste pan, als ze heet is voegen we de spinazie toe en laten die goed doorwarmen. Leg de filets op de spinazie en houd het warm in de oven. Doe de saus in de pan van de filets, schraap goed alles van de bodem los. Haal de pan van het vuur, voeg de eidooiers en de kaas toe, meng goed en geef wat van de saus over de filets. Serveer meteen.