Eton Mess

Eton Mess met aardbeienIngrediënten:
500 g grof gehakte aardbeien
2 theelepels suiker of vanillesuiker
1 a 2 eetlepels sap
500 ml slagroom
4 kant-en-klaar gekochte meringues

Bereiding:
Doe de aardbeien in een schaal. Voeg er de suiker en het sap aan toe en laat de aardbeien marineren terwijl je de slagroom klopt.

Klop de slagroom in een grote kom tot hij dik, maar nog zacht is. Verkruimel de meringues, niet alles al te fijn, je hebt wat grovere stukjes nodig voor de textuur, maar ook meringues kruim. Schep een ongeveer 100 g van de gehakte aardbeien uit de schaal en spatel dit met de meringue gemengde slagroom en de rest van de aardbeien door elkaar.

Schep de Eton mess als een berg op vier borden of in vier glazen, en verdeel er de rest van de gemarineerde aardbeien over.

Variaties:
Peer met chocolade, Aardbeien met munt, Perzik met aardbeien, Banaan met pisang Ambon. Eigenlijk is alle zacht fruit mogelijk.