Perenbol in bladerdeeg

Peer in bladerdeegIngrediënten:
4 kleine rijpe Conference peren
1 rol bladerdeeg uit de koeling (of ontdooide diepvries bladerdeeg, dun uitgerold);
1 eigeel.
Poedersuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de peren en verwijder het klokhuis niet.
Rol het bladerdeeg uit en snijd er lange repen van 1 cm. breed van.
Bekleed de peren met de repen bladerdeeg, begin bovenaan en laat het steeltje uitsteken.
Zet ze op een met bakpapier belegde bakplaat.
Klop het eigeel los en bestrijk met een kwastje het bladerdeeg met het eigeel.
Zet de perenbollen in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat ze dan afkoelen en bestrooi ze met wat poedersuiker of gehakte pistachenootjes.

Tip:
Is de peer wat groot pocheer dan vooraf deze 10 to 15 minuten in suikerwater.
Wat bladerdeeg over, dan is het misschien leuk om een blaadje te vormen en die met eigeel op het beklede peertje te plakken.