Diplomate Dauphinois

diplomate-dauphinoiseIngrediënten:
36 lange vingers
1 blikje kastanjepuree
5 dl slagroom
125 gram chocolade
200 gram gepelde walnoten
1 dl water
50 gram suiker
1 dl rum

Bereiding:
Doe de suiker in een pannetje, voeg het water en de rum toe en zorg dat de suiker oplost. Breek de chocolade in stukken, doe die met een eetlepel water in een pannetje en laat hem au bain marie smelten. Roer erin totdat hij crèmig is. Doe de kastanjepuree in een kom, voeg 2 dl slagroom en de chocolade toe en roer totdat er een homogene crème ontstaat. Snij de walnoten in drie of vier stukken. Drenk wat lange vingers in de siroop en bekleed er de vorm mee. Doe op de bodem een laagje chocoladecrème. Strooi hier stukken walnoot op. Doe hierop een tweede laag gedrenkte lange vingers en ga zo door tot alles op is. Eindig met lange vingers. Doe wat olie op een vel aluminiumfolie en pers de diplomate hiermee wat aan. Zet de vorm een nacht in de koelkast. Vlak voor het serveren kloppen we de rest van de slagroom met wat suiker stijf en decoreren hiermee de diplomate.