amerikaanse-pompoensoepIngrediënten:
1 kg pompoen
maisolie of arachideolie
1 lt kippen of groentenbouillon indien vegetarisch
2 el boter
2 stelen bleekselderij
1 grote ui, fijn gesneden
1 dl room
1 el maïzena (optioneel)
zout
peper
nootmuskaat

Bereiding:
Vet een pompoen van ± 1 kg met olie in en leg hem in een ovenschaal 1 uur in een oven van 180°C.
Snijd hem dan open en schep de zaden en het zachte vruchtvlees eruit.
Spoel de zaden schoon en rooster ze uitgespreid op de bakplaat 20 minuten in de oven.
Smoor het vruchtvlees in de boter, voeg 2 stelen bleekselderij en de gehakte ui toe en fruit ze mee.
Pureer dit mengsel en verdun met de bouillon. Indien men de pompoensoep vegetarisch maken wil is een groentebouillon een goede optie.
Breng het geheel vervolgens aan de kook.
Maak op smaak met zout, peper uit de molen en nootmuskaat en voeg 1 dl
culinaire room (of 1 dl slagroom en 1 eetlepel maïzena) toe.
Verdeel de soep over de borden en bestrooi met verse, geknipte groen van de bleekselderij en wat geroosterde pitten.