Amerikaanse maïskoekjes

1 blik maïskorrels (550 gr)
1 ei
1 eiwit
1 theelepel maïzena
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel geraspte citroenschil
zout
4 eetlepels witte basterdsuiker
8 eetlepels maïsolie
4 eetlepels poedersuiker
1 zakje vanillesuiker

Laat de maïs in een vergiet goed uitlekken.
Breek het ei in een kom, doe hier het eiwit bij en roer er de maïzena, het bakpoeder, de citroenschil en het zout door.
Roer tot een glad mengsel is ontstaan en roer er dan de suiker en de maïs door.
Verwarm in een koekenpan zoveel olie, dat de bodem juist is bedekt.
Laat zoveel van het maïsmengsel over de punt van een groentelepel lopen, dat een rond koekje van ± 6 cm middellijn wordt gevormd.
Draai de koekjes om als de onderkant mooi van kleur is geworden.
Leg de koekjes even op vet absorberend papier.
Vermeng de poedersuiker met de vanillesuiker en strooi dit mengsel voor het opdienen over de maïskoekjes.

Deze typisch Amerikaanse lekkernij wordt als dessert vaak opgediend met bosbessenjam.