Aardappelsalade

Voor 4 tot 6 personen:

aardappelsaladeIngrediënten:
1 kg kleine, vastkokende aardappelen
2 eetlepels witte wijnazijn (appelcider azijn, witte balsamico azijn)
1 eetlepel suiker
1 kleine, zeer fijngehakte ui
150 ml mayonaise
1 takje verse tijm
zout
vers gemalen zwarte peper

Bereiding:
Was de aardappelen, doe ze in een pan en zet ze onder koud, gezouten water.
Breng aan de kook en laat ze koken tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 15 minuten).
Ondertussen maak je de mayonaisedressing door de mayonaise te mengen met de rest van de ingrediënten.
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Giet de mayonaisedressing over de aardappels en meng voorzichtig. Proef en voeg indien nodig meer peper, zout of verse tijm toe aan de koude aardappelsalade.
Het laten intrekken van de dressing komt de smaak ten goede.