Salzburger Nockerln

Salzburger NockerlnIngrediënten:
1 1/2 deciliter melk
50 gram boter
1/2 vanillestokje
3 eieren
2 eetlepels suiker
4 afgestreken eetlepels bloem
1 a 2 eetlepels preiselberen of aardbeienjam

Bereiding:
Kook de melk met de boter en het halve vanillestokje.
Smeer een laagje aardbeienjam in een souffléschaal en giet de gekookte melk er overheen.
Klop de eierdooiers samen met de suiker tot schuim.
Sla het eiwit tot vaste sneeuw.
Voeg het geslagen eiwit samen met de gezeefde bloem toe aan de eierdooiers.
Haal het vanillestokje uit de melk.
Maak met behulp van twee lepels 3 bergjes en plaats deze in de vorm.
Bak het geheel in een hete oven van ongeveer 220 °C
Na ongeveer 15 minuten is het klaar.
Van binnen moet de Salzburger Nockerln nog crèmig zijn.
Bestrooi het rijkelijk met poedersuiker.
Dien de Salzburger Nockerln meteen op.