Wild zwijnrollade met pruimensaus

roti-de-sanglier-leger-297x300Ingrediënten:
1 eetlepel olie
3 eetlepels boter
1 wild zwijnrollade (+/- 800 gr)
bardeerspek of reepjes spek.
1 ui
1 zakje gewelde pruimen zonder pit (250 gr)
1 pot wildfond (380 ml)
3 eetlepels (rode wijn)azijn
1 dl rode wijn
2 theelepels koekkruiden
1 laurierblaadje
zout,
zwarte peper
aluminiumfolie
staafmixer

Bereiding:roti-sanglier
Wikkel de rollade in met bardeerspek of bekleden met reepjes spek of vraag het de slager om ze te barderen. Het vlees blijft hier mooi sappig van.
Verhit de olie in een braadpan, laat de boter erin smelten en leg, als het schuim is weggetrokken, het vlees erin.
Bak het vlees rondom bruin en braad het op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan in +/- 45 minuten gaar of zet deze in de oven van 180 graden.
Af en toe omdraaien. Wil u een mooi korstje en kleurtje dan haal de spek ongeveer 15 minuten voor het einde eraf en leg deze nog even terug in de oven of pan.
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Pel en snipper intussen de ui, snijd de pruimen klein en leg beide in een steelpan.
Roer de fond, azijn, wijn en koekkruiden door, leg het laurierblaadje erbij en breng het geheel aan de kook.
Kook het op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan ongeveer 25 minuten tot een vrij dikke saus ontstaat en breng die op smaak met zout en peper.
Verwarm een schaal voor.
Neem het laurierblaadje uit de saus en pureer de saus met een staafmixer (of wrijf haar boven een kom door een zeef).
Neem het vlees uit het aluminiumfolie en snijd het in plakken.
Leg de plakken op de warme schaal en serveer de saus er apart bij.