Ingrediënten:
600 gram varkensfilet – 1 bosje lente-uitjes – 3/4 kg. aardappeltjes – 400 gram. worteltjes – 1 teentje knoflook – 130 gram boter – 1 dl bouillon – poedersuiker – zout, peper – aardappelmeel – 1 borrelglas madera – peterselie

Bereiding:
Schil de knoflook. Snij ze in de lengte in drie stukken. Piqueer hiermee het vlees. Bestrooi het vlees met peper en zout. Schil de uitjes. Maak de wortels schoon en snij ze in gelijke stukjes van ongeveer 3 cm. Schil de aardappeltjes en was ze. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is, sauteer het vlees aan alle kanten bruin. Sluit dan de pan en laat het vlees op klein vuur anderhalf uur garen. Smelt 40 gram boter in een andere pan. Leg hierin de uitjes en worteltjes sauteer ze tot ze wat kleur krijgen, bestrooi ze met wat poedersuiker en laat ze op klein vuur verder garen. Smelt de rest van de boter in een koekepan en sauteer hierin de aardappeltjes onder vaak schudden. Was en hak de peterselie fijn. Wanneer het vlees klaar is leggen we het op een voorverwarmde schaal, omringen het met de groenten en aardappeltjes en houden de schaal warm. Schenk in de braadpan de bouillon, schraap op hoog vuur de bodem los. Los wat aardappelmeel op in de madera en schenk dit mengsel bij de saus zodat ze wat bindt. Geef de saus in een sauspan. Strooi wat peterselie over het vlees en de groenten serveer meteen.