Tunesische kipballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
1 kilo rijpe tomaten of een blik tomaten van 800 gram,
1 – 2 theelepels suiker
1 ui
2 sneden wit brood zonder korst
1 bos bladpeterselie, fijngehakt
3 tenen knoflook, uitgeperst
2 eieren
500 gram kipfilet of uitgebeende poten zonder vel
1/2 theelepel piment
1/2 theelepel kaneel
zout
peper

Voor de tomatensaus:
Doe de tomaten (de verse in vieren gesneden, met vel) in de keukenmachine en draai ze helemaal glad.
Giet de puree in een pan, voeg peper, zout en suiker toe en breng aan de kook.

Voor de balletjes:
Draai in de keukenmachine de ui met het brood, peterselie, knoflook en eieren tot een gladde massa.
Voeg de kip toe, peper en zout, piment en kaneel, en laat de machine nog even draaien.
Draai met ingevette handen de balletjes zo groot als een walnoot en doe ze bij de tomatensaus.
Laat 30 – 45 minuten sudderen.

Lekker met Couscous