Ingrediënten:
8 scampi – 1 borrelglas cognac – 2 sjalotjes – 1 wortel – 2 eetlepels tomatenpuree – 1 dl witte wijn – 70 gram boter- 1 bosje peterselie – 2 uien – zout, peper
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snij ze in hele kleine blokjes. Was en hak de peterselie fijn. Maak de scampi schoon en haal er de darm uit. Smelt 40 gram boter in een pan en laat hierin de groenten fruiten. Als deze bruin zijn geven we er de scampi bij laten deze 3 à 4 minuten meefruiten en flamberen met de cognac. Dan voegen we de wijn toe en de tomatenpuree, geven er zout en peper bij en laten het 10 minuten koken op flink vuur. Haal de scampi er met een schuimspaan uit en leg ze in een serveerschaal. Houd deze warm. Laat de saus wat inkoken, werk er 30 gram boter door en schenk ze over de scampi. Strooi er wat gehakte peterselie over.