Roereieren in een Soesje


Ingrediënten:

Voor het soezendeeg:
100 gram boter - 6 eieren - 200 gram bloem - 15 gram poedersuiker - olie - zout

Voor de roereieren:
8 eieren - 50 gram boter - 1/2 dl slagroom - zout, peper

Bereiding:
Doe 1/4 liter water in een pan, wat zout, de poedersuiker en de boter. Breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en stort de bloem in een keer in het vocht. Zet de pan weer op het vuur en roer goed met een houten lepel totdat het deeg een bal vormt die van de wanden loslaat. Laat het deeg dan wat afkoelen. Werk daarna stuk voor stuk de eieren door het deeg, geef er het volgende ei pas bij als het vorige geheel is opgenomen. Laat het deeg een half uur rusten. Doe het dan in een spuitzak, bestrijk een bakplaat met
olie, spuit hierop bolletjes ter grootte van een ei. Schuif de plaat 20 minuten in een oven van 200 graden C. Maak ondertussen de roereieren zoals in Roereieren. Haal de soezen uit de oven, snij ze in de hoogte doormidden, vul de onderste helft met roerei en zet de bovenste helft er weer op. Serveer meteen.