Roereieren Magda


Ingrediënten:

Voor het briseerdeeg:
125 gram bloem - 60 gram boter - 4 gram zout - 0,5 dl water

Voor de eieren:
8 eieren - 1 eetlepel mosterd - 50 gram boter - peterselie - 2 eetlepels slagroom - bieslook - zout, peper

Bereiding:
Maak de dag van te voren het deeg. Leg de bloem op tafel en snij de harde boter in blokjes die in de bloem komen. Voeg het zout en het water toe en kneed snel alles door elkaar totdat U er een bol van kunt vormen. Draai deze bol in een stuk plastic en leg hem tot aan het gebruik in de koelkast. Rol het deeg dan uit tot een dikte van 5 mm. Snij er vier cirkels uit waarmee U bakvormpjes kunt bedekken. Beboter de vormpjes licht voordat U het deeg er in doet. Steek met een vork gaatjes in het deeg. Bedek de bodems met wat
alufolie en vul ze met droge bruine bonen, zodat het deeg vlak blijft in de oven. Zet ze dan in een oven van 200 graden C. gedurende 15 minuten. Als de taartjes klaar zijn, haal er dan de bonen en de folie uit en haal de taartjes uit de vorm. Was wat peterselie en bieslook en hak beide fijn. Bereid de eieren als in Roereieren. Voeg voor het loskloppen van de eieren de kruiden toe en als de eieren crèmig zijn roer er dan de room en de mosterd door. Vul de taartjes met de eieren en geef wat er over blijft er apart bij op een voorverwarmde schaal.