Provençaalse Koteletten


Ingrediënten:
4 karbonades - 3 uien - 1 sjalotje - 2 teentjes knoflook - 50 gram tomatenpuree - 12 zwarte olijven - 1 takje basilicum - olie - bouquet garni - suiker - peper, zout

Bereiding:
Schil en hak de uien, het sjalotje en de knoflook fijn. Verwarm wat olie in een pan en sauteer hierin de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg ui, sjalot en knoflook toe en laat nog 5 minuten zachtjes sauteren. Geef er dan de tomatenpuree bij en 1,5 dl water. Doe er ook het bouquet garni in en geef er zout, peper en wat suiker bij. Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Kijk af en toe of er nog iets water moet worden toegevoegd. Ontpit de olijven, was en hak het basilicum fijn. Voeg het bij de rest en laat weer 5 minuten zachtjes koken onder roeren met een houten lepel. Haal de karbonades eruit. Leg ze op een voorverwarmde schaal. Haal het bouquet garni uit de pan en schenk de saus over de karbonades.